Charlie Sheen och HIV-smittan

En stor nyhet i nöjesvärlden under hösten och vintern 2015 var att Charlie Sheen avslöjat att han bär på HIV. Många förknippar Charlie Sheen med ett dekadent leverne fyllt av alkohol, bubbelbadkar, festande och sex, och förfasades därför över att han hållit sjukdomen hemlig. Sheen har nämligen vetat om att han är smittad i fyra års tid. När han nu talar ut om sjukdomen i amerikansk tv säger han att han släpper sig fri från ett fängelse. Kanske har det också varit som ett fängelse, då Sheen har gjort allt i sin makt under de fyra åren för att ryktet om att han har smittats inte ska spridas. Bland annat ska han ha betalat miljontals dollar till personer som utpressat honom och hotat att berätta sanningen. Det handlar om flera personer och så mycket pengar att Sheen bara kan uppskatta siffran. Bland annat betalade han en prostituerad kvinna för hennes tystnad efter att hon fotograferat hans medicin mot sjukdomen, och hotat att sälja bilden till pressen.800px-Charlie_Sheen_March_2009

Sheen upptäckte att han var smittad då han åkte in till sjukhuset akut för vad som hade börjat som svettningar, huvudvärk och migrän. Sheen trodde att han hade en hjärntumör, men fick på sjukhuset istället beskedet att han var HIV-positiv. Sheen säger att ”det är tre tuffa bokstäver att höra”, och att ”det är en vändpunkt i livet”.

Tyvärr blev det inte en positiv vändpunkt för Sheen, då sjukdomen gjorde att han sjönk ner i en depression och missbrukade droger och alkohol. Kanske kan avslöjandet i tv istället bli en positiv vändpunkt. Sheen menar att han nu berättar dels för att få ett slut på de attacker som föregått hans avslöjande (då han bland annat anklagats för att ha smittat ovetandes sexpartners), dels för att han vill öppna dörren för andra att berätta om sin smitta. Sheen menar i programmet att han omöjligt kan ha smittat någon, då de enda två personer han haft oskyddat sex med var informerade om att han var HIV-positiv. Sheens läkare deltog också i programmet, där han sade att Sheens virusnivåer är nere på en mycket låg nivå, och påpekade att Sheen inte hade aids. Det är mycket svårt att överföra viruset, påpekade också läkaren.

 

Comments are closed.